כמה מעייף לרוץ אחרי הילדים מהבוקר: שיקומו... שיצחצחו שיניים, שיתלבשו כבר, שיצאו בזמן לביה"ס, שיכינו שעורים כשהם חוזרים מביה"ס במקום לראות טלביזיה או לשבת למחשב וכו וכו, וכל זה כשאין מגבלות או לקויות שמצריכות התיחסות נוספת.
כל אחד מאתנו נישחק כאשר אנחנו עושים משהו לאורך זמן, ללא תגמול, בלי שמחה, ולפעמים יש לעשות הכל תחת מצב לחץ כי מישהו חולה, או עוד שעות בעבודה , משהו התקלקל בבית, בעיות כלכליות, ארוע כלשהו אצל חברים שדורש את נוכחותנו וכך נוצרת השחיקה, מתהליך יומיומי שאין בו הפסקה, בלי לראות את המנוחה, ושבת אחת אינה פסק זמן של ממש כי צריך להעסיק את הילדים וזו לא באמת מנוחה.
יש למצבים שונים דרכים שונות לפתרון. לכל אחד מתאים לעיתים פתרון שונה. ויש שהדרך אמנם מתאימה אבל בעיתוי אחר. חשוב שנהיה קשובים לעצמנו, לתחושות שלנו וזה יקל עלינו לבחור באיזו דרך ללכת מתי ולאיזה מצב היא מתאימה לי/לנו.
הדרך של משחק היא דרך שחוזרת ומוכיחה את עצמה, וכאשר מכירים את האפשרויות השונות, מתחילים להמציא משחקים שיתאימו לי למצב לילד ולמשפחה שלי.
נקח כמה דוגמאות כדי שתוכלו להבין את העקרון ומפה תקחו את זה הלאה באופן האישי שיתאים לכם.
משחקי קופסה כמו דמקה, קלפי רביעיות, טאקי, מונופול וכל משחק אחר מאפשרים ישיבה יחד, הנאה נטו ללא כל גורם אחר שיוצרים קרבה וגיבוש, מפתחים ריכוז והכי חשוב, לומדים להנות מהמשחק גם אם מפסידים.
משחקי כדור, חצר, מתקני שעשועים מצוינים במזג אויר טוב והם תורמים גם לכושר גופני לילדים וגם להמון בטחון עצמי!
אל תשכחו שגן השעשועים גם מזמן סיטואציות חברתיות מגוונות גם נעימות וגם לעיתים מאכזבות אך בסך הכל מתפתחים הכשורים החברתיים וזה מה שחשוב, חשוב מאד.
למה אוהבים כל כך לשחק? כי זה מלהיב כשיש מטרה ברוורה עם חוקים, אתגר ןגם משהו מצחיק. הנאה מאפשרת עשיה שפחות שמים לב לאנרגיות המושקעות בשל ההתלהבות המלווה את העשייה.
למה לא נהפוך למשחק את הערב? מילבש ראשון את הפיזמה או מי לבש הערב את הפיזמה הפוך בלי להתבלבל, מי מגיע ראשון למקלחת על רגל אחת, מי צחצח שיניים במשך דקה אחת שלמה בלי להזיז את הראש לצדדים, ושמים סטופר, מי יגלה הכי הרבה צבעים בדרך מפנת האוכל למקלחת, או מי הכי הרבה חפצים בצורה של עיגול בחדר הילדים אבל רק כשיושבים או שוכבים במיטה.
משחקים לנסיעות ארוכות מאפשרים לעבור אותן בכיף ואפשר ליצור זאת גם במצבי שגרה מוכרים ויומויומיים ששוברים שגרה גם לכם וגם לילדים. במשחק אפשר להמציא חוקים מופרכים אבל זה חייבלהיות מוסכם על כל המשתתפים, וכמה טוב שבדרך כזו לומדים להתוכח, לומדים בעצם לנהל משא ומתן.
דליה כמון http://www.horim-israel.com/
>